Antarcene

Epic battles en evil wizards

Sessie 20

Sessie 20 – epic battles and evil wizards

Voor een verslag met foto's: klik hier.

Vandaag speelden we in de open lucht, in het parkje/veldje voor Anne's nieuwe huis (dat we ook even bewonderd hebben). Het was gelukkig prachtig weer, perfect voor een picknick!

De sessie begon met een opsomming van wie er nu eigenlijk aan het ontbijt was die ochtend, aangezien dat met deze party steeds onoverzichtelijker word. Wink Nichola was er niet (sliep bij Gregory), Fenemon was er niet (sliep bij Finbar), Rudi was er wel, met Helga; Raven had Frederick meegenomen en Leyna was in d'r eentje, al liep de butler wel chagrijnig te zijn. Hmm…
Leyna vroeg Jonathan Lockwood of ze eens mee kon helpen in de keuken, met koken, voor geld. Hij was nogal overvallen door deze vraag, maar hij vond het wel goed. Als zij dat nou leuk vond… maar nu moest hij weg, iets regelen bij de zeppelins.
De butler had een brief voor de party die Rudi openmaakte. Hij was van Master Keystone en bevatte 5 kaartjes voor de opera La Forza Del Destino (gecomponeerd door Joseph Green en gedirigeerd door Hermann von Caravan. Ja, soms gaat de DM op de Donald Duck toer.). De koninklijke familie zou ook naar de opera gaan; wilde de party een oogje op hen houden? De party stond niet direct te springen, maar goed, nee zeggen is ook weer zo onbeleefd.

Maar naar buiten. Nichola wilde zich graag aanmelden bij het Aerial Corps, oftewel soldaten op zeppelins, dus daar ging zij heen. Ze schreef zich in bij ene Colonel Lewis (het inschrijven was nog een beetje een gedoe want lezen en schrijven zijn niet Nichola's sterkste kanten). Ook hier was de rest van de party niet wild enthousiast over (maar ja, je gaat ook gen nee zeggen tegen een triggerhappy fighter Wink).
Nichola zou beginnen als rookie en 5gp per week krijgen. De kosten van haar uniform zouden van haar loon afgehouden worden. Als ze promotie maakt krijgt ze natuurlijk meer geld.

Hierna ging de hele party naar Raven's vader's huis, waar ze op Raven's kamer rustig konden zitten praten. Rudi, Leyna, Raven en Nichola vertelden wat ze de avond ervoor hadden gedaan (in een sidequest).
Raven vertelde dat er plannen waren voor een revolutie, en dat zij en Nichola de avond ervoor de revolutionairen en hun leider, Marius Fox, hadden ontmoet. Ze vonden hem allebei nogal een idealistische sukkel die niet wist waar hij het over had en die er geen erg in zag veel mensen op te offeren voor zijn zaak.

De party vertrok hierna naar Henry Jenkins z'n huis om met hem te overleggen, aangezien hij de wizard van de party was (althans, min of meer). Er werd besloten dat Henry mee werd gesleept naar de opera omdat een wizard altijd van pas kan komen. Hij zou dan Fenemon's kaartje krijgen, en Fenemon zou buiten de wacht houden. Henry zou hem later die middag een betoverd dingetje geven dat Fenemon zou kunnen activeren om zo de rest te waarschuwen dat er wat aan de hand was.
Hierna vertelde Leyna wat zij de avond ervoor had ontdekt. Het bleek dat ze een oude vriend was tegengekomen die in het ziekenhuis lag met een longontsteking. De healers gebruikten een magisch doosje als geneesmiddel, met daarop een wel heel bekend teken… namelijk het vuurteken dat de party al eerder in het riool was tegengekomen op de zieke mensen daar! De party overlegde hierover en vroeg Henry om uitleg over de tekens. Hij legde uit dat magische symbolen vaak in combinatie met anderen worden gebruikt om zo het gewenste resultaat te geven. In het geval van dit doosje word het vuurteken bijvoorbeeld 'gedooft' door andere, kalmerende tekens, zodat het precies genoeg warmte afgeeft. Leyna vertelde de groep dat Master Keystone degene was die deze techniek heeft ontwikkelt…

De party besluit de riolen weer in te gaan, en dit keer nemen ze Henry ook mee. De cleric van de vorige keer plus een paladin worden ook meegenomen. Dit keer let de party goed op, en ze vinden bij de ingang van het riool na een geslaagde spot check een ring van symbolen in de muur. Deze sluiten de mensen op in het riool. De paladin en de cleric healen ondertussen de allerzieksten. Er is even gekibbel over of Leyna of Fenemon mensen moeten healen. Uiteindelijk healen Leyna en Rudi mensen met Heal en Cure Minor Wounds.

De party besluit naar de Wizard Council te gaan om dit eens even aan te kaarten. Echter, als ze Master Keystone willen spreken blijkt hij niet beschikbaar te zijn, boe.
Eenmaal op straat ziet Raven een bekende langslopen: Alfred Goodheart, Frederick's vader. 2 dagen eerder had hij haar belooft haar eens rond te leiden bij de zeppelins. Hij vraagt of ze daar nog steeds interesse in heeft, en natuurlijk heeft ze dat wel. Leyna slaat het aanbod af: ze wil liever bij haar vriend op bezoek in het ziekenhuis.

De rest vind het best interessant bij de zeppelins. Meneer Goodheart laat ze de vertrekhal zien, die eruit ziet als elke vertrekhal op een vliegveld overal. Het veld waar de zeppelins zelf staan is enorm groot, maar anders is er ook geen ruimte voor de enorm grote zeppelins. Het interessantste kwam echter in de opslagloods: grote houten kisten die de party wel zeer bekend voorkwam… namelijk dezelfde soort kisten die (in Sessie 6) gesmokkeld werden door Gregory Murin & co! Ze vragen waar die kisten heengaan, en met welke zeppelin. Meneer Goodheart vraagt het even na: ze zijn bestemd voor de zeppelin van Kapitein Jonathan Lockwood…

DUNDUNDUNNN

De party neemt afscheid van Raven's schoonvader (harhar) en gaat naar het ziekenhuis, op zoek naar Leyna. Ze vinden haar in de kamer van haar vriend, Robert. Leyna stelt hem voor aan de rest van de party. Een ziekenkamer (met een relatief wildvreemde) is echter niet zo handige plaats om nieuwe plotontwikkelingen te bespreken, dus vertrekt de hele party weer richting Raven's Pa's huis (hij mag ondertussen wel huur vragen ofzo). Lockwood's huis werd om voor de hand liggende redenen afgeslagen: de party vertrouwt hem nu dus voor geen centimeter meer. Maar er is nu geen tijd meer om daar iets aan te doen.

Naar de opera. Het was freaking saai. Fenemon stond buiten op wacht met een glazen bolletje van Henry dat hij kapot kon gooien als er iets aan de hand was; de rest van de party zou dit dan merken. Raven had geen zin om in de zaal te gaan zitten: zij deed Hide en sneakte de gang voor koninklijke loge in om daar de zaak in de gaten te houden.

Rudi, Leyna, Nichola en Henry zaten wel in de zaal. De party zat op het derde balkon terwijl de koninklijke familie op het eerste balkon zat, nogal een eind weg dus.
Tijdens de grote aria (natuurlijk tijdens de grote aria) verscheen ineens Master Keystone op het toneel. Hij zei niets, maar wees onheilspellend naar de koning en verdween. Iedereen was natuurlijk heel verward, maar die verwarring maakte al snel plaats voor paniek: de koning greep naar zijn hoofd, hij bleek uit zijn oren en zijn neus te bloeden, en snel daarna viel hij dood neer…
Buiten hoorde Fenemon ondertussen geschreeuw uit het centrum komen: revolutie! Hij gooide het glazen bolletje kapot zodat de rest wist dat er iets ergs aan de hand was. Dat hadden ze nog niet door…
Raven deed een dappere poging de koninklijke loge in te komen, maar daar waren ze vanzelfsprekend ook niet erg blij een wildvreemde halfling te zien (geheel in het zwart gekleed ook) dus daar kwam ze niet erg ver meer.

Iedereen naar buiten dan maar.
Buiten was er zoals gezegd een revolutie gaande. De party besloot naar het centrum van de stad te gaan via de brug vlak bij het theater. Daar kwamen ze echter een groepje revolutionairen tegen, waaronder Marius Fox en Mathilda Seward, een jonger zusje van Nichola, die de brug bewaakten. Ze wilden de party niet verder laten gaan. Rudi sprak echter op ze in, rolde ZIEK goed op zijn diplomacy check en overtuigde de revolutionairen ervan de groep door te laten gaan.
Verderop in de stad werd een zeppelin neergeschoten met een alarmpistool (zo'n vuurwerkding). De zeppelin stortte brandend ter aarde. De party besloot de mensen van de zeppelins (het Aerial Corps dus) te vertellen dat ze moesten stoppen met zeppelins sturen.
Dus door het bos op Illyria (het elfeneiland) terug naar het zeppelindock, nog steeds met Henry op sleeptouw (arme man). De headquarters waren op het dock zelf. De generaal die de leiding heeft was nogal sceptisch en terughouden over de party – wie zíjn die mensen?? – maar uiteindelijk wist Leyna toch op ze in te praten dat ze moeten gaan blussen en niet nog meer zeppelins sturen.
Fenemon stuurde Serafina erop uit om rond te kijken. Ze zag wat op het Driepuntsplein, in het centrum, en de party ging daarheen. Henry moest nu toch echt achterblijven: hij kan al dat geren niet meer aan. Hij gaf de party wel een set glazen bolletjes mee met vijf spells: Obscuring Mist, Ray of Frost, Glitterdust en twee keer Magic Missile (de gouwe ouwe). Deze bolletjes werkten hetzelfde als Fenemon's waarschuwingssignaal: kapotgooien en dan werkten ze.

De snelste weg van het zeppelindock naar het Driepuntsplein was langs het ziekenhuis en door De Kromming, de straat waar Jonathan Lockwood z'n huis stond. Halverwege kwamen ze echter iemand tegen: Jonathan zelf, plus vijf van zijn 'vriendjes', enorme kleerkasten die wel van vechten weten. Fighting ensues.
Iedereen is pissig omdat Jonathan hen verraden had, dus ze slaan allemaal voornamelijk keihard op hem in, poor guy. Raven deed natuurlijk Hide (zoals gewoonlijk) maar vocht vanaf de zijlijn wel mee. Fenemon had een paar stenen betoverd zodat ze meer damage deden, maar helaas werkten ze net op het juiste moment niet goed.

Toch was Fenemon degene die uiteindelijk Jonathan wist te doden. Very Happy Helaas stonden zijn vijf vriendjes nog overeind, maar de rest van de party wist daar ook al snel korte metten mee te maken. Rudi doodde er zelfs 2.

Iedereen liep snel door naar het Driepuntsplein. Nichola liep voorop, wat niet zo handig bleek: het plein was ingestort (de fontein was ook verdwenen), maar Keystone had Illusory Wall erop gecast zodat het leek alsof het plein er nog wel was. Nichola kukelde dus een eind naar beneden in het enorme gat dat er nu was. In wat vroeger het riool was lagen nu de lijken van de zieke mensen die de party had ontdekt…
Keystone stond ondertussen als een echt evil wizard evil te lachen op de trappen van de Wizard Council. De party viel hem aan (of was het andersom? Hoe dan ook, er werd gevochten). De party probeerde hem nog bang te maken door hem te vertellen dat ze Jonathan ook hadden verslagen, maar daar gaf Keystone dus echt helemaal geen zier om: 't was toch zijn suffe neefje maar. Rudi probeerde ook nog met Diplomacy op hem in te praten, maar dit werkte ook niet echt. Keystone was niet redelijk meer.
Gelukkig deed de party echt ZIEK veel damage, en helaas rolde Keystone echt stukken minder goed. Hij probeerde Raven nog te cursen maar ze rolde te hoog op Constitution. De party gooide Ray of Frost naar hem toe en Glitterdust: de eerste raakte wel, maar de tweede kwam op Nichola terecht, waar zij niet erg blij mee was (sparkly Nichola was not amused).
Uiteindelijk castte Keystone Mage Armor op zichzelf, wat de party niet eerlijk vond want dan zouden ze nog hoger moeten rollen. Niet dat DAT wat uitmaakte, want een paar beurten later deed Nichola 18 dmg toen Keystone nog maar 4 hitpoints over had…
Wat Nichola, na Sessie 3 en nu dit, officieel Nichola the Wizard Slayer maakte.

De evil wizard was dood!

Vrijwel zodra Keystone dood was, werden de curses die hij had uitgesproken ongedaan gemaakt. De zieke mensen in het ziekenhuis werden nu al snel weer beter, helemaal nu de oorzaak achterhaalt was. Het bleek dat Keystone ook achter de dood van de koning zat: hij wilde de koning uit de weg ruimen zodat hij zelf de macht over kon nemen. Jonathan Lockwood was handig om een standaard groepje helden zoals de party in de gaten te houden: het kwam echt ultiem handig uit dat ze precies hem tegenkwamen en bij hem logeerden. Met zijn zeppelin kon hij de gecursede doosjes makkelijk verder vervoeren. Gregory Murin had er niks mee te maken: hij wilde alleen geld verdienen, desnoods met illegale smokkelpraktijken, en hij was dan ook niet erg blij toen hij erachter kwam waar hij precies aan had meegewerkt.
De revolutie werd ook al snel gekalmeerd, maar helaas niet zonder een groot aantal doden waaronder Oliver Winters, die de party had ontmoet in Sessie 17. (Evil DM is Evil.) De nieuwe koning, Rudolf XI, was wel bereid om naar de arme mensen te luisteren, en hun klachten werden dan ook aangehoord. Rudolf's vrouw bleek natuurlijk achteraf helemaal niet zo'n kreng te zijn als ze in eerste instantie leek (wat niet gezegd kon worden van Jonathan's verloofde, die ontzettend pissig was op de party, en nee, het feit dat hij evil bleek te zijn deed daar niets aan af).
Het ingestortte plein werd omgetoverd tot 'koopgoot': er werden trappen naar beneden gebouwd en onder de gebouwen werden winkeltjes aangelegd (of het handig is om winkeltjes te bouwen zo vlak bij de gevangenis en ter hoogte van het riool is maar de vraag, maar goed).
De party kon zolang in Lockwood's huis blijven wonen, aangezien dat toch leeg stond. De meeste van Lockwood's bezittingen werden wel óf in beslag genomen door de regering (vrijwel z'n gehele studeerkamer) of teruggestuurd naar z'n familie.

Een halfjaar na De Slag van Antarcene (ofzo), op een mooie zomerdag, werd Rudolf officieel gekroond tot Koning Rudolf XI. De party was natuurlijk ook uitgenodigd en werd in het zonnetje gezet als de Helden van Antarcene! De inwoners van de stad, die hutje-mutje stonden op het plein en in de straten, juichten natuurlijk luidruchtig. Als teken van dankbaarheid kregen de Helden het volgende van de koning een bronzen sleutel met daaraan een lintje met 3 hangertjes: een schelpje, een parel en een kristal. De sleutel was de sleutel van de stad, die de party kreeg als ereburgers. Daarhang een schildje, als teken dat het van de koning komt. Het schelpje als verwijzing van de oorsprong van de stad als vissersnederzetting. De parel ook. Het kristal, door de dwergen uit de mijnen gehaald, tenslotte, stond symbool voor het feit dat mensen die hun leven wagen voor de gemeenschap net zo kostbaar zijn als deze edelsteen. 

Het kluitje bij elkaar.

De menigte juichte en applaudiseerde weer, de spelers wezen erop dat dit wel heel erg op het eind van Return of the King leek, de DM erkende dit, en zo eindigde deze sessie en deze campaign…

Aftiteling.


Maar… TO BE CONTINUEDSmile

 

(En iedereen kreeg 1000xp en 1000gp!)

 

Comments

Linda_Lupos

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.