Antarcene

Geld verdienen

Sessie 12

's ochtends aan het ontbijt ligt er weer post. Deze is geaddresseerd aan "het zootje ongeregeld", en er staat een fraaie L van Lockwood op het zegel. Nichola steekt meteen d'r hand uit om de brief in ontvangst te nemen. Jonathan vertelt dat zijn zaken in het zuiden afgehandeld zijn, en dat hij over ongeveer 2 dagen weer thuis zal komen. Hij neemt onder andere een aantal kratten wijn mee; Rudi is nogal verontwaardigd dat het geen bier is. JL heeft allemaal vreemde geruchten gehoord, die nogal verontrustend zijn. Hoe staan de zaken trouwens met de party, weten ze al wat meer van het kistje? Oh ja, en hij verwacht binnenkort een uitnodiging voor het bal ter ere van de verjaardag van de kroonprins; als deze binnnenkomt mag de party deze wel openen.
De groep is helemaal opgewonden over de uitnodiging voor het bal. Wat voor eten zou er zijn, er moest gewerkt worden aan de goede manieren, et cetera. Er moest dan alleen wel feestkleding gehaald worden, want ze kunnen moeilijk het koninklijk paleis binnen gaan in hun gewone kloffie. Ondanks dat JL had gezegd dat zijn bankrekening wel aangesproken mocht worden, besluit de groep toch (eerst) zelf geld te gaan verdienen. Rudi stelt een drinking contest voor; de weddenschappen moeten dan geld op gaan leveren. Nichola ziet meer in vechten voor geld bij de fighters guild. Fenemon stelt voor een kinderboerderij/knuffelboerderij te beginnen, waarbij kinderen dan met dieren kunnen knuffelen en rond kunnen vliegen met Serafina.
Rudi stelde trouwens nog voor om naar de Wizard Council te gaan, maar dit viel nogal weg in de algemene discussie over het bal, en bovendien was iedereen nogal bang van wat er daar gezegd zou worden.
De groep ging eerst naar de markt op het Koningsplein. Fenemon's dieren sloegen vrijwel meteen aan, en er werd druk geknuffeld (voor 5sp) en rondgevlogen (voor 1gp per vlucht). Ondertussen liepen Nichola en Raven verder de markt op. Raven liet haar vlugge vingers het werk doen en maakte zo een paar gouden manchetknopen buit, plus het nodige aan geld. Deze knopen verkocht ze later door bij de heler Johnny Fingers, die eerst niet zo graag met geld over de brug wilde komen tot Nichola haar unieke manier van overtuigingskracht liet gelden (= ze liet haar pistool subtiel zien). Fenemon, Leyna en Rudi waren ondertussen naar de rijke buurt gegaan, waar de dieren ook in trek waren.
Tegen de avond ging iedereen weer naar huis. De butler had de tafel op de chique manier laten dekken, zodat daar ook mee geoefend kon worden. Fenemon mocht een pak van de butler lenen, maar had nogal moeite het op de juiste manier aan te trekken. Uiteindelijk heeft de butler hem geholpen. Het eten ging iedereen goed af, hoewel Rudi nogal moeite had met de fragiele handgeblazen wijnglazen, die, zo bleek, niet zo stevig moesten worden vastgepakt als de gemiddelde dwergen bierpul. Uiteindelijk lukte het iedereen wel het eten naar binnen te krijgen.

Iedereen kreeg 200xp.

Comments

Linda_Lupos

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.