Antarcene

Henry the Wannabe Good Wizard

Sessie 18

's Ochtends bij het ontbijt is Jonathan Lockwood chagrijnig want zijn krant is er nog niet. Mad En normaal ontbijt hij altijd met z'n krant erbij, grr. Uiteindelijk gaat ie ietwat pissig weg zonder het nieuws van die dag te hebben gelezen.
De butler komt binnen met 2 stuks post. Het eerste is een brief van Raven's vader: Nellie leeft weer en is die ochtend door een stel clerics bij hem afgeleverd. Wat moet ie nu met haar doen?
Het 2e stuk post is de krant. De butler zegt dat deze bij de deur aan hem is afgegeven door iemand met een tic in het gezicht – of misschien een heel erg niet subtiele poging tot samenzweerderig knipogen. In de krant blijkt een briefje verborgen te zijn met een vreemd schrift erop, en in potlood de woorden "waar ze vissers sterk spul schenken". De party vogelt al snel uit dat hiermee de kroeg de Fisherman's Friend bedoelt wordt. Leyna cast Decipher Script op het vreemde schrift en krijgt zo 10xp voor het oplossen van de puzzel (want de DM had niet op Decipher Script gerekend Rolling Eyes ). Ook staat er dat het briefje werd gestuurd door Henry Jenkins, een wizard…

Rudi, Leyna en Fenemon gaan verslag uitbrengen bij de Wizard Council. Als ze de trappen oplopen komen ze Lockwood nog tegen (wat deed hij daar??), en ze geven de krant aan hem. Master Keystone is nogal onder de indruk van wat ze zoal hebben ontdekt, en hij zal het doorgeven aan de rest van de Council.
Daarna gaan ze naar de Paladin guild om daar verslag uit te brengen.

Nichola en Raven waren ondertussen naar het huis van Raven's pa gegaan om met Nellie te kletsen. Ze was hevig onder de indruk van wat de party voor haar gedaan had. Als ze vragen wat ze nu precies wil gaan doen, weet ze het niet zeker…
Rudi, Leyna en Fenemon zijn ondertussen ook aangekomen. Fenemon stelt voor dat Nellie het eens bij de druids probeert (dit had hij al eerder voorgesteld, maar daar was de rest het niet zo mee eens). Leyna vertelt in gloeiende bewoordingen wat St Cuthbert voor haar betekend en hoe goed het leven als Cleric voor haar is, en Nellie besluit uiteindelijk dit dan te proberen!

De hele party gaat vervolgens richting de Fisherman's Friend. Degene die het briefje heeft gestuurd, Henry Jenkins, zit UITERST SUBTIEL met een zwarte capuchon over z'n hoofd onopvallend te wezen. De barman wijst aan dat de party hem vast moet hebben.
Henry blijkt veel te veel spannende avonturenboeken te hebben gelezen, en hij heeft nogal een romantisch beeld van een groep avonturiers. Hij wil de party dolgraag helpen omdat avonturiers toch altijd een wizard nodig hebben, en hij ís een wizard!
De party is ENORM sceptisch en achterdochtig. Uiteindelijk gaan ze wel met hem mee naar huis, om hem verder uit te horen. Henry blijkt boven een winkel te wonen waar speeldoosjes en andere clockwork apparaatjes worden verkocht. Henry cast dan een spell op ze zodat ze iets magisch doen. Hij stottert alleen nogal (DM stotter die ze erin besloot te gooien) zodat de party er een hard hoofd in heeft dat hij wel een goede wizard is… Uiteindelijk komen ze erachter dat hij een oud-klasgenoot van Billy the Wannabe Evil Wizard uit Sessie #3 blijkt te zijn, en de party heeft er erg veel lol in erom heen te draaien wat er precies met Billy is gebeurd (hij moest ineens weg, maakt een verre reis, is erg open-minded nu, etc…). Billy bleek vroeger nogal een streber te zijn en één van de populairste leerlingen, terwijl Henry één van de sukkeltjes was (dit tot gróte verbazing van de party…). Maar uiteindelijk vertrouwen ze hem toch nog wel dusdanig dat hij toch met de party mee mag…


XP
Fenemon 300
Leyna 335 (300 + 25 voor vertellen over St Cuthbert + 10 voor oplossen puzzel)
Nichola 325 (300 + 25 voor goede ideeën voordragen)
Raven 325 (300 + 25 voor lulverhaal tegen Henry over Billy)
Rudi 300

Comments

Linda_Lupos

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.