Antarcene

Het bal

Sessie 15

Eindelijk was het dan zover, de avond van het bal. Iedereen had sjieke kleren aan en zag er heel indrukwekkend uit. De party besloot naar het paleis te lopen aangezien het toch vlakbij was. Het plein voor het paleis was feestelijk verlicht, de fontein was aan en alles zag er heel mooi uit. Koetsen reden af en aan en feestelijk geklede mensen stapten uit. Het bedelaresje op de trappen van de wizard council keek gefascineerd toe.

Eenmaal in het paleis kwam de party eerst nog in een vestibule, een voorkamer waar nog even de kleding goed geschikt kon worden. Vervolgens werden ze naar de koning en de koningin gebracht om officieel voorgesteld te worden! De buiging ging iedereen goed af, behalve Leyna die bijna voorover kukelde maar gelukkig net niet. De koning en koningin konden hier wel om lachen gelukkig.

In de balzaal waren al mensen aan het dansen. De zaal was behoorlijk groot, met hoge ramen en enorme kroonluchters. Aan een kant van de zaal zat een groep bards muziek te maken. In een zijkamer waren hapjes en drankjes te krijgen. Het was een heel gemixt gezelschap van elven, mensen, dwergen en halflingen, allemaal dressed in their best. Een paar jongedames hadden dezelfde stijl jurk aan als Leyna – blijkbaar een populair model.
Leyna en Rudi begonnen een discussie over wie er beter was, Pelor of St Cuthbert. De rest van de party vond dit na een tijdje niet zo interessant en ging wat drinken halen. In de kamer met hapjes&drankjes vonden ze de kroonprins – de jarige jop dus. Het bleek dat de party vooral was uitgenodigd omdat hij ze bij het vorige feest (Sessie 7) zo grappig vond…
Rudi deed een dappere poging wat te drinken uit een van de fragiele wijnglazen, wat uiteindelijk ook lukte.

Raven werd al snel ten dans gevraagd door Frederic Goodheart (zie Sessie 7), tot grote jaloezie van diverse halfling dames die het niet konden hebben dat hij alleen aandacht had voor haar. Jonathan Lockwood vroeg Leyna ten dans (tot verbazing van de real-life groep). Rudi danste met Sigrid Svensdotter, een rijke dwergendame die behangen was met diamanten en andere juwelen. Fenemon liep door de mensenmassa heen en luisterde waar iedereen het over had. Nichola vond al snel Alice (Sessie 7 weer!) en een aantal van haar collega's. Tot Nichola's jaloezie had Alice wel gewoon een broek aan – de voordelen als je kapitein van een zeppelin bent. De twee collega's heetten Charles Browning en Matthew Hawksford. Na een gezellig gesprek ging Nichola ook maar verder met socializen. Jonathan vroeg haar nu ook ten dans (hilariteit en knipogen van de real-life groep). Nichola pestte hem met alle aandacht die hij krijgt en waar hij zich nogal voor leek te generen.
Fenemon en Leyna waagden nu ook een dansje, maar helaas failde Fenemon de balance check nogal, en die van Leyna was niet hoog genoeg om ze allebei omhoog te houden, dus ze gingen onderuit! Tot schaamte van hun (en de party) en hilariteit van de rest van de gasten.

Het feest werd toen echter opgeschrikt door rumoer van buiten en geweerschoten! Er bleek een enorme mensenmassa op het plein verzameld te zijn, die aan het schreeuwen waren. De koninklijke familie werd snel naar een veilige plek gebracht, en de party mocht lekker naar buiten (al dan niet met opengesneden rok om sneller te kunnen lopen) de zaak oplossen (yay).
De menigte bleek pissig te zijn omdat ze geen eten hadden en ze niet beschermd werden: ze verhongerden en werden gekidnapt terwijl de rijke mensen lekker zaten te feesten. De party herkende weinig mensen in de menigte, behalve Gregory Murin die zelf niks zei maar alleen toeluisterde.
Leyna en Rudi probeerden op de menigte in te praten om ze zo te overtuigen weg te gaan. Dit lukte in eerste instantie niet geweldig goed. Fenemon liet Serafina Fear casten, met als gevolg dat een aantal mensen wel heel bang werd maar naar achteren wilden vluchten terwijl de mensen achter hen naar voren wilden. Uiteindelijk lukte het de party toch om de menigte weg te laten gaan, met name door Leyna en Rudi's diplomacy.
Toen de menigte eenmaal weg was, lagen er diverse gewonde en helaas ook dode mensen op het plein. Healers waren al bezig met healen. Terwijl de party meehielp de gewonden te verzorgen, ontdekten ze op de trappen van de wizard council het bedelmeisje dat onder de voet was gelopen en was gestorven. Sad
De party besloot het bedelmeisje te laten resurrecten. De kosten zouden dan betaald worden door Raven's vader (die is immers rijk). Ze brachten haar naar Raven's vader's huis. Hij was in eerste instantie niet heel erg blij met het voorstel maar stemde toch toe.

Zo begon de avond feestelijk maar eindigde deprimerend…
Iedereen kreeg 350xp en werd level 3. Smile

Comments

Linda_Lupos

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.