Antarcene

Klusjes voor St Cuthbert en het riool in

Sessie 17

Tijdens het ontbijt vraagt Jonathan Lockwood aan de party of ze aub 's avonds niet thuis willen zijn, want hij krijgt namelijk bezoek. Damesbezoek, wel te verstaan, en daar kan hij een party niet bij gebruiken (vooral niet zo eentje als deze…).

Op straat heerst er nog steeds een bedrukte stemming. Crying or Very sad
De party brengt de dag door met klusjes doen in de kerk van St Cuthbert, o.a. de vloer dweilen. Dit ging niet iedereen evengoed af: Fenemon gleed uit over de natte vloer en ging onderuit, tot grote schaamte van Leyna…
Aan het eind van de middag werden ze naar Justus Lancer geroepen, die hen vertelde dat ze de volgende avond met een cleric meekonden de straat op.

's Avonds nam Nichola ze mee naar een kroeg waar ze al eerder was geweest, de Fisherman's Friend. Ze stelde de party voor aan twee vrienden van haar, Oliver en Ruby. Er werd nog wat gedobbeld door Nichola en Raven en het nodige bier achterover geslagen door Rudi.

De volgende dag doet de party nog meer klusjes voor St Cuthbert.
's Avonds ontmoetten ze een dwerg cleric genaamd Gustav Goldschein, die hen mee zal nemen de straat op. Hij geeft iedereen een amulet dat gezegend is door Justus Lancer en iedereen +4 op constitution geeft. (De DM geeft in real life ook de hele party een amulet dat bestaat uit een muntje aan een gekleurd lintje.)
Ze gaan richting de armenwijk. Het is koud en stil op straat, en ze komen alleen wat zwervers tegen. Dan horen ze voetstappen en het geschuif van iets metaalachtigs: een putdeksel! De party besluit het riool in te gaan omdat de mysterieuze persoon die ze hadden gehoord vast ook daarin was gegaan. Er hangt een flinke stank in het riool, en iedereen mag een constitution check doen of ze niet over hun nek gaan. Iedereen behalve Nichola haalt deze check, dus zij voegt nog wat toe aan de heerlijke geur.
Het riool is klein en benauwd. De humans moeten gebukt lopen, maar de dwergen en de halfling kunnen gewoon rechtop lopen. Rudi krijgt op een gegeven moment een aantal stenen op z'n kop, en Raven even later ook omdat ze niet bedenkt dat als Rudi stenen op z'n kop krijgt, dat het dan niet zo'n goed idee is gewoon door te lopen. Maar met de rug tegen de muur geschraapt kan de party er langs. Ook komen ze een enorme groep ratten tegen, maar Fenemon doet Charmed Animal zodat de beestjes doen wat hij zegt.
Een eindje verderop komen ze eindelijk degene tegen die de voetstappen maakten die ze hadden gehoord. In eerste instantie hakt de party op hem in (en Fenemon laat de ratten aanvallen) maar uiteindelijk houden ze hiermee op en blijkt de persoon helemaal geen bad guy te zijn. Hij maakt deel uit van een groep mensen (en halflingen en wat dwergen) die in het riool leven. Ze hebben allemaal een brandplek in de vorm van het mysterieuze teken, of in de vorm van 3 andere mysterieuze tekens… Hij legt uit dat de groep in het riool gevangen zit (door middel van magie) en er niet uit kan. Er word eten neergelegd op bepaalde plekken, zo blijven ze in leven. Iedereen is ziek, maar ze hebben verschillende symptomen: er zijn mensen die heel erg zwak worden, mensen die heel erg zwaar lijken te worden, mensen die er uiteindelijk geestelijk niet meer zijn, en mensen die juist hyperactief worden tot ze aan vermoeidheid sterven.
En ze weten niet wie de spells heben gecast…Nooit echt uitgelegd in de sessies, maar hier dan toch nog even:
Water: de energie stroomt als water weg
Aarde: de energie 'verzwaart', de persoon kan uiteindelijk geen vin meer verroeren en word uiteindelijk opgesloten in het lichaam.*
Vuur: energie 'brand' van binnen, er is téveel energie
Lucht: energie 'vervliegt', de persoon vervaagt en word een lege huls.

XP
Fenemon 425
Leyna 400
Nichola 400
Raven 400
Rudi 400


* Ja, the DM's mind is a scary place… Shocked

Comments

Linda_Lupos

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.