Antarcene

Meer geld verdienen, en oude bekenden

Sessie 13

De vorige avond zijn Nichola en Rudi nog geld wezen verdienen. Nichola heeft 8gp verdiend met vechten, Rudi heeft 10gp verdiend met meedoen met een drinking contest.
De volgende dag liggen er weer 2 brieven klaar. De eerste is afkomstig van Master Keystone, die vraagt of de party nog eens langskomt, hij heeft ze al een tijdje niet meer gezien. De tweede is een fraaie envelop met een gouden lakzegel:Het is de uitnodiging voor het bal, met aansluitend een souper. De dresscode is white tie. Deze uitnodiging werd beantwoord met een door Raven fraai geschreven brief.
De party besluit eerst naar Mr Keystone te gaan, om vervolgens weer geld te gaan verdienen.

Aangekomen in de WizC bleek Mr Keystone nog te slapen in z'n stoel! Hij schrok wakker toen de party binnenkwam. Hij vertelde hen dat er binnenkort een bal in het paleis was – dit wist de party al. Mr K. vroeg of de party daar ook heen wilde gaan, om een oogje in het zeil te houden. Ook vroeg hij of de party eens bij de Clerics en de Paladins langs wilde gaan.

Leyna en Rudi besloten dit laatste op hun te nemen. Nichola en Raven wilden geld gaan verdienen, en Fenemon besloot met hun mee te gaan (niet geheel naar de zin van Nichola en Raven). De Paladins vertelden Rudi en Leyna dat ze niks hadden gezien, maar dat ze binnenkort nog eens zouden gaan kijken en dat de party dan wel meekon. De Clerics stuurden hen door naar het ziekenhuis. Daar bleek dat het meisje dat de party eerder was tegengekomen, Katie Davies, zieker was geworden en op sterven lag. De hoofdpriest van het ziekenhuis maakte zich zorgen.

Ondertussen waren Fenemon, Nichola en Raven naar Parkwijk getrokken om daar geld te verdienen met Fenemon's knuffelboerderij. Raven verlevendigde de boel door wat acrobatische kunstjes te doen. Tijdens hun optreden/whatever, kwam er een rijk geklede Halfling meneer langslopen. Raven herkende deze persoon vrijwel meteen. Nichola merkte op dat de oudere heer een opvallende gelijkenis vertoonde met Raven… Het bleek Raven's vader te zijn – en Raven bleek geen Raven te heten, maar Selene. De heer stelde zich voor als Enlil Le Melusine, en nodigde Fenemon en Nichola uit bij hem thuis (en Raven ook natuurlijk). Hij bleek in een schitterend herenhuis te wonen, waar alles op mensenhoogte en op halflinghoogte was: de deurknop, trapleuning, et cetera. Enlil was erg blij zijn dochter weer te zien, maar Raven leek zich nogal ongemakkelijk te voelen. Haar vader nodigde haar en haar vrienden uit weer eens langs te komen, en deze uitnodiging werd dankbaar aangenomen.

Iedereen kreeg 200xp.

Comments

Linda_Lupos

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.