Antarcene

Veel lol met Zone of Truth en Diplomacy

Sessie 19

's Ochtends bij het ontbijt is Fenemon voor de verandering er wel, maar Nichola mist. Surprised Niet dat Jonathan Lockwood er veel van merkt: de krant is er weer en hij knuffelt deze bijna tot kreukels.
Fenemon heeft informatie die hij de rest van de party wil vertellen, maar liever niet waar Lockwood bij zit. De party besluit naar Raven's pa's huis te gaan: ze kunnen rustig praten op haar oude kamer.
Als ze naar buiten stappen, stapt er net een jongedame uit een koets voor het huis. Raven herkent haar van eerder: ze is de verloofde van Jonathan Lockwood! Ze bekijkt de party nogal minachtend; met name Leyna kan haar goedkeuring niet echt wegdragen: wat moet een jonge vrouw die, erm, zichtbaar gezegend is door St Cuthbert, bij haar verloofde in huis?! De party besluit unaniem dat deze juffrouw een bitch is. Laughing
Terwijl ze op straat staan, komt Nichola ook aanrennen. De party is erg nieuwsgierig naar waar zij nu weer vandaan komt, maar Nichola ontwijkt de vragen. Raven is iets minder subtiel zodat de rest van de party uiteindelijk zowat gek word van nieuwsgierigheid.

Eenmaal op de oude kamer van Raven vertelt Fenemon wat hij de avond ervoor heeft gedaan. Hij is met een groep Druids meegegaan naar een feest dat in het bos in de buurt van Riverfield werd gevierd. Tijdens dat feest heeft hij nog gepraat met Siofra, een druid die zich bezighield met astrologie. Zij vertelde hem dat ze in de sterren hadden gelezen dat er een grote omwenteling aankomt, een verandering. Dit is iets wat al heel lang speelde. De druids zijn bang dat er veel mensen zullen sterven… maar soms gebeurd dat wat ze zien niet in werkelijkheid. Ze kunnen niet goed zien wat de uitkomst zal zijn, dat zal afhangen van iets kleins, het kan nog allebei de kanten opgaan. Wel kon ze Fenemon vertellen dat niet iedereen die de party had ontmoet te vertrouwen was…
Zodra Fenemon dat had gezegd werd de party ENORM wantrouwig jegens IEDEREEN. En dan met name jegens Henry Jenkins, die ze de vorige dag hadden ontmoet: waarom had hij contact gezocht??
Vervolgens vertelt Raven over dat ze Russel Sommerville, een oud-lid van haar oude straatbende de Idisi's, was tegengekomen. Hij had haar verteld dat de Idisi's uit elkaar waren gevallen omdat sommige leden waren vermoord, sommigen waren verdwenen en sommigen er gewoon uit waren gestapt. De party is nu ook wantrouwig van Russel…

De party besluit naar Henry te gaan om hem te ondervragen. Leyna kan Zone of Truth op hem casten, zodat hij 3 minuten lang (1 minuut per level van de caster) alleen maar de waarheid kan spreken. Zo gezegd zo gedaan. Fenemon, Leyna en Nichola gaan Henry ondervragen terwijl Rudi en Raven beneden in de winkel rondsnuffelen.
Leyna vraagt Henry wat zijn bedoeling was om bij de party te willen horen, en wie hem daartoe opdracht heeft gegeven. Henry legt uit dat hij dat zelf wilde, en dat hij geen slechte bedoelingen had. Hij wordt ook gedwongen te vertellen over hoe goed een wizard hij eigenlijk is. Fenemon flapt eruit: "ben je eigenlijk een waardeloze wizard?" En aangezien Henry onder de Zone of Truth wel de waarheid moet vertellen…

Ondertussen bekeken Rudi en Raven de winkel. Raven vind het allemaal wel erg interessant en shiny. Rudi begint Raven te ondervragen, en hij rolt een dusdanig hoge Intimidate dat ze wel moet antwoorden op de vraag of ze wel eens iets heeft gestolen! En het antwoord daarop is natuurlijk ja…
Dan bedenken ze dat ze eigenlijk wel willen weten aan wie de halfling zijn waren verkoopt, aangezien Billy de Wannabe Evil Wizard ook een soort speeldoosje bij zich had dat een spell deed… Raven stelt voor in het kantoortje van de winkeleigenaar te sneaken en de klantenlijst te kopiëren. Rudi vind dit een goed idee, en hij knoopt een praatje aan met de winkeleigenaar om hem af te leiden terwijl Raven het kantoor in sneakt. Ondertussen laat Rudi zich een grote doos uitleggen waar door middel van magie een bosje bloemen uit komt; hij mag dit bosje bloemen wel meenemen van de winkeleigenaar (later zal hij deze bloemen aan Helga geven).

De ondervraging van Henry is ten einde, en de party besluit dat hij misschien toch wel te vertrouwen is.
Raven en Fenemon gaan naar Raven's pa's huis om een jurk uit te kiezen: Raven heeft vanavond een (romantisch) etentje met Frederick Goodheart, en Fenemon kan dan vast wel advies geven over welke jurk ze aan moet doen.
Leyna begint Nichola ondertussen uit te horen over wat ze de avond ervoor heeft uitgevreten en waarom ze niet bij het ontbijt was. Leyna rolt lekker hoog op Diplomacy zodat Nichola alles wel moet vertellen. Het blijkt dat ze Gregory Murin was tegengekomen en dat het later op de avond nog wel errug gezellig werd… 's Ochtends hebben ze nog gekletst, en Gregory bleek toch iets meer te vertouwen dan de party oorspronkelijk dacht, hoewel hij nog steeds niet helemaal aan hun kant staat.

Leyna, Nichola en Fenemon gaan later op bezoek bij Nellie, die nu bij de Clerics woont. Nellie vind het nog erg onwennig om binnen te slapen en om zich aan een tijdsschema te houden, maar het bevalt haar wel bij de Clerics. Fenemon vraagt of ze misschien één van de jongen van Serafina wil hebben als huisdier. Dit moet hij eerst maar eens vragen aan de matron/huismoeder, die niet erg onder de indruk is van dit voorstel en er nog maar even over moet denken. Fenemon biedt aan later nog eens terug te komen zodat hij Serafina kan showen en uit kan leggen hoe Nellie voor de jonge adelaar kan zorgen.

Om half 8 staat Frederick Goodheart voor de deur van Chez Lockwood, om Raven mee te nemen naar een sjiek restaurant. De rest van de party gaat ook z'n eigen ding doen: Fenemon gaat naar de druids, Leyna gaat zitten kletsen met de butler en de andere household staff, Nichola gaat naar Gregory en Rudi gaat op bezoek bij Helga.

XP
Fenemon 325
Leyna 325
Nichola 300
Raven 300
Rudi 325

Comments

Linda_Lupos

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.