Antarcene

Winkelen en meer voorbereidingen

Sessie 14

Het ontbijt was het moment van de waarheid voor Raven: Rudi (en later Leyna ook) voelde haar eens stevig aan de tand over haar verleden, aangezien hij nogal wat had gehoord van Fenemon. Raven vertelde hoe ze werkelijk heette en waar ze vandaan kwam. Ze was echter niet onder de indruk van Rudi's poging tot intimideren, en het lukte haar uiteindelijk hem van zich af te schudden.

In het huis was het ondertussen een drukte van belang met bedienden die het huis van top tot teen schoonmaakten, aangezien Jonathan Lockwood vandaag weer thuis wilde komen (en hij slaapt toch wel graag in een schoon bed).

Nadat Rudi en Raven uitgekibbeld waren, ging de party op pad om te winkelen. Er moesten immers fatsoenlijke kleren aangeschaft worden voor het bal op het koninklijk paleis! Voor Rudi ging iedereen mee naar Siegfried's Wapenhandel, waar Rudi's vriendin Helga werkt. Rudi wist te regelen dat hij een sjiek harnas kon lenen (ipv een goeie 1500gp neer te tellen), met de belofte dat hij dan aan iedereen zou vertellen waar hij het had gehaald. Siegfried beloofde zelf Rudi in het harnas te helpen, waar Rudi iets minder blij mee was aangezien hij had gehoopt dat Helga dat zou doen. Maar helaas.
Voor de dames ging de party naar Elizabeth's Boetiek, een winkel met kant-en-klare kleding. Het was er tamelijk druk, met name in de gala-afdeling. Rudi bleef buiten staan samen met een andere man die nogal verveeld stond te wachten. De dames en Fenemon gingen naar binnen. Leyna kocht een groene baljurk, een fluffy soort suikerspincreatie met een bustle en een grote strik op de achterkant, á 55gp (wat ze wist te betalen met hulp van Raven). Nichola kocht een strakkere jurk met een groen lijfje en een blauwe rok á 60gp. Fenemon en Raven waren al voorzien.

Eenmaal weer thuis aangekomen bleek Jonathan ook te zijn gearriveerd, yay! Hij had ook voor iedereen een cadeautje meegenomen, wat natuurlijk helemaal leuk is.
Fenemon – kreeg een houten fluit (ipv z'n eikendopjes) die +2 op Perform en +2 op Handle Animal gaf.
Leyna – kreeg een amulet van St Cuthbert, goud met een rode edelsteen, die +2 Cure Minor Wounds en +2 Charisma gaf.
Nichola – kreeg een fraai bewerkte dolk.
Raven – kreeg een zwarte zijden sjaal ("omdat je zoveel zwart draagt") die +2 op Hide gaf.
Rudi – kreeg een gouden amulet van Pelor, die +2 Strength en +2 Cure Minor Wounds gaf.

De party was ook uitgenodigd om eens te komen eten bij Enlil Le Melusine, de vader van Raven, dus de hele groep + Jonathan Lockwood ging er heen. Het was maar mooi dat iedereen had geoefend met netjes eten, zodat ze niet helemaal voor schut stonden (hoewel Raven's vader af en toe wel zoiets had van 'wtf zijn dit voor lui'). Na afloop gingen de dames naar Raven's oude kamer om wat sieraden te lenen. Leyna kreeg een set (oorbellen, ketting en armbanden) met groene stenen, Nichola eentje met paarse stenen.
Daarna ging iedereen weer naar huis.

De dagen vlogen voorbij, en zo was het al ineens de dag van het bal…


XP
Fenemon 200xp
Leyna 200xp
Nichola 200xp
Raven 200xp
Rudi 225xp (25 extra voor leuke opmerking over Leyna's jurk)

Comments

Linda_Lupos

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.