Seward, Symond

Description:

Heeft een kaarsenwinkel in de wijk Zuidervelden. Hij verkoopt onder andere kaarsen die hij maakt van bijenwas. Ook koopt hij kaarsenstompjes en dergelijke in van de rijkere inwoners van Antarcene. Deze smolt hij dan weer om tot hele kaarsen. Regelmatig ging hij met een handkar langs de bedienden die hem de oude kaarsenstompjes gaven in ruil voor nieuwe kaarsen. Toen hij daar toch echt te oud voor werd is zijn schoonzoon Joseph hem gaan helpen. Tijdens deze tochtjes zorgde hij er voor altijd goed op de hoogte te zijn van de laatste roddels, waardoor hij in de Zuidervelden bekend kwam te staan als DE man die je moest hebben als je informatie nodig had. Een groot deel van zijn klanten kwam ook niet alleen langs om zijn kaarsen te kopen, ze waren ook op zoek naar informatie en betaalden daarvoor met nieuwe informatie en af en toe wat geld.

Omdat zijn zoon Nathan en zijn vrouw Maura het altijd erg druk hadden met het in leven houden van hun gezin heeft hij hun kinderen allemaal leren lezen en schrijven. Ook andere dingen zoals normen en waarden heeft hij hen bijgebracht, hoewel Nichola het vaakst bij hem te vinden was.

Ondanks zijn armoede heeft hij niet altijd zo geleefd. Als jonge man was hij in dienst als hoofdklerk van een groot bedrijf en had een plezierig leven. Maar toen ging het bedrijf over de kop en werd hij meegetrokken in de val doordat hij zijn baas bleef steunen, in plaats van zich te laten overkopen door één van de concurrerende bedrijven.

Bio:

Seward, Symond

Antarcene Linda_Lupos