Fox, Marius

Idealist met z'n hoofd in de wolken

Description:

Marius had grootste plannen voor de stad. Werkend als eenvoudige klerk had hij uitgedoktert hoe de stad (en het land) geregeerd moest worden, en hij begon een revolutionaire beweging in Zuidervelden, de armenwijk. Nichola en Raven probeerden 'm aan z'n hoofd te peuteren hoe hij het mis had, maar dat wilde hij niet erkennen. Hij heeft ook de menigte opgejut om voor het koninklijk paleis te gaan protesteren, tijdens kroonprins Rudolf's verjaardagsfeest.

De grote revolutie kwam er uiteindelijk niet van. De nieuwe koning heeft z'n oor wat beter geopend voor de stem van de burger, maar natuurlijk nog niet genoeg naar Marius z'n zin. Daarom is hij nu een krant begonnen, waarin hij 'de stem van het volk' kan laten klinken.

In zijn privéleven gaat het goed. Hij is eigenlijk zonder dat hij er erg in had in een relatie met Mathilda Seward, Nichola's zusje, terechtgekomen, en is met haar getrouwd. Ze is nu zwanger, en het is te hopen dat hij A) niet vergeet dat dat kind er is en B) geen legertje revolutionairen wil opvoeden…

Bio:

Fox, Marius

Antarcene Linda_Lupos