De omgeving van Antarcene

Rondom de stad kan men een bezoek brengen aan het dorpje Riverfield, dat ongeveer een halve dag reizen ten westen van Antarcene ligt. Het ligt in een bosrijke omgeving en is daarom uitermate geschikt voor mensen die van boswandelingen houden. De herberg is een geliefde ontmoetingsplaats voor groepjes avonturiers. Liefhebbers van een rustige omgeving worden afgeraden er heen te gaan omdat gevechten vrij vaak uitbreken.

Ten noorden van Antarcene, een paar dagen reizen per luchtschip of boot, beginnen de grote ijsvlakten. Hier doet men aan ijsvissen en worden op zeehonden en andere ijsdieren gejaagd. Ten zuiden wordt het al snel warmer, en hier bevinden zich dan ook grote plantages en wijnvelden. Veroordeelde criminelen worden ook wel naar deze plantages gedeporteerd om er te werken onder soms gruwelijke omstandigheden. De grootste stad in het zuiden heet Anerion. Er is een rechtstreekse luchtschipverbinding tussen Antarcene en Anerion.

Ten westen ligt dus de bosrijke omgeving van Riverfield. Verder naar het westen beginnen de bergen waar zich een grote dwergengemeenschap bevind. Veel dwergen in Antarcene komen of zelf uit deze bergen of hun familie kwam daar vandaan. Naar het oosten ligt er eerst ook een groot bos, daarna gaat het langzaam over in grote grasvlakten.

De omgeving van Antarcene

Antarcene Linda_Lupos